Logo

Maling - kan brændes af

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Mange råder til, at man brænder gammel maling af med varmluftblæser. Men der er stor forskel på, hvor effektivt det er. Nogle steder sker der virkelig noget, men på andre malede flader er det, som om varmen ikke har nogen effekt.
Det kommer an på malingen. Gammel oliemaling og nyere alkydmaling bliver blød, slipper hurtigt sit tag i træet og bobler op, når den udsættes for varme. Også selv om der er malet mange gange.
Moderne plastmaling (akrylmaling) er opbygget af helt andre bestanddele, og derfor har varmen ikke nogen effektiv virkning. Plastmalingen småkrakelerer blot i overfladen uden at løsne sig væsentligt. Malingen kan ikke skrabes af, og du bliver nødt til at ty til andre midler, fx slibepapir eller malingfjerner.

Oliemaling kan skrabes af med en spartel, så træ-overfladen kun behøver en let slibning for at stå helt ren.
Plastmalingen skal enten slibes af eller fjernes med en såkaldt lak og maling-fjerner.
Hvis træet først har været malet med oliemaling og siden hen er dækket med plastmaling, er det oliemalingen, der bestemmer udfaldet!

Oliemalingen er meget nem at skrabe af. Men du skal være opmærksom på, at der kan udvikles farlige dampe, så åndedrætsværn anbefales, hvis der arbejdes indendørs.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 906 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os