Logo

Tag - Inddækninger og skotrender

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Alle afslutninger og sammenskæringer af taget, samt alle steder hvor regnvand har en mulighed for at dryppe eller trænge ind, afsluttes med en inddækning eller en tæt sammenbygning der kan hindre vandets indtrængen. I de fleste tilfælde benyttes inddækninger, både fordi de giver bygningsdele lov til at arbejde hver for sig uden revnedannelser, og fordi det er den nemmeste løsning.
Inddækningerne benyttes under kvistvinduer, over kvistvinduer, ved tagfoden, omkring skorstene og udluftningshætter på murkroner, vindskeder og ovenlys. Kort sagt, overalt hvor der er behov. Ved sammenløb af to hældende tagflader udformes inddækningen som en vandrende der leder vandet ned i tagrenden, en skotrende. Her benyttes ofte en zinkinddækning, udlagt på et bræddeunderlag, og fuget mod tagstenene med mørtel, der må vedligeholdes som rygningsmørtelen.
Inddækningerne kan være fremstillet af zink, bly, kobber, aluminium eller plast, alt efter formål og æstetik. Nogle af materialerne kan tildannes på stedet, andre ikke, derfor kræver reparationer hjælp af en fagmand.
Inddækningerne skal være uden tæringer og fastsiddende, men ikke nødvendigvis helt tættet, idet de kan indgå i tagventilationen. Det er derfor ikke altid en god ide at fuge inddækningerne med fugemasser. I stedet kan ved montering af et ekstra lag, forsynet med vandnæse, skabes den fornødne tæthed mod slagregn og fygesne. Hvor inddækninger og løskanter går ind i murværkets fuger, er der derimod ikke noget i vejen for at fuge med fugemasser.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her