Logo

Tag - Tagformer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Herhjemme har sadeltaget en lang historisk tradition, udført med eller uden valmede gavle. Oprindelig var husene stråtækte, men efterhånden har de billigere panneplader af jern overtaget stråtagets funktion.
Hvor tagkonstruktionen kunne bære, blev strå udskiftet med tegl, der har den samme egenskab, nemlig at kunne oplægges på en konstruktion der krummer. Siden er nye materialer kommet til, og tagene er blevet fladere.
Taget er en vigtig del af arkitekturen, og en ændring af tagdækningen bør først ske efter nøje overvejelse. Samtidig kræver forskellige tagdækninger forskellig konstruktion. Det er ikke helt ligetil at udskifte et stråtag på 25 kg/m2 med et tegltag som vejer 40 kg/m2. Gamle tagværker kan have sat sig så taget har fået lunker og skævheder, og i mange tilfælde vil det være forkert at rette disse op, således at det gamle skæve hus pludselig får et lige og plant tag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her