Logo

Træ ødelagt af råd - Forsikringsdefinitioner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Forsikringsmæssigt er følgende definitioner udarbejdet for råd og svamp:
"Som svamp (svampeskade) betegnes enhver skade på træ, forårsaget ved svampeangreb, der er karakteriseret ved en hurtigt forløbende ødelæggelse og som viser sig ved en lysere eller mørkere brunlig misfarvning - sjældnere afblegning af træet, der mørnes, skrumper og revner på langs og på tværs af træets fibre.
Svampeskade skyldes uventet tilgang af fugtighed til eller indespærring af byggefugt i den pågældende trækonstruktion, og den kan fremkaldes af forskellige svampearter .
Skade forårsaget af Ægte hussvamp (Serpula (Merulius) lacrymans) betegnes uanset angrebets alder altid som svamp.
Skader forårsaget af visse andre svampearter, f. eks. gul tømmervamp (Coniophora cerebella), kan ved langvarig indvirkning og ændring i de ydre forhold overgå til råd, og en bedømmelse af skaden s karakter må her foretages ved at tage alle forhold i betragtning.
Som råd betegnes skader på træ forårsaget ved svampe og bakterier, og som er karakteriseret ved en langsomt forløbende ødelæggelse, og som viser sig ved, at træet mørktfarves, mørnes og gennemsættes af ret tætliggende revner, og som normalt må forventes i træ i fugtige omgivelser, medmindre der er truffet særlige foranstaltninger, f.eks. ved kemisk træbeskyttelse.
Råd skyldes at træ og trækonstruktioner ved mangelfuld vedligeholdelse og/eller uhensigtsmæssig konstruktion ledsaget af stigende alder har været udsat for langvarig fugttilgang.
Skade forårsaget ved overfladeråd (synonym: gråmuld, soft rot m.fl.) betegnes som råd".
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.791 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1191104-10-2017 18:30:42 John Laursen
Hvor lang tid menes der med denne formulering "langsomt forløbende ødelæggelse" Jeg har brug for en tidshorisont vedr. en forsikringssag.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her