Logo

Træarbejde - Sømbeslag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Til samling af bygningstræ er udviklet en hel række specialbeslag, passende til forskellige trædimensioner og samlingsvinkler .Benyttes normale trædimensioner, kan alle samlinger i et etplanshus udføres med sømbeslag.
Sømbeslagene er bøjede, galvaniserede jernplader i forskellige dimensioner, tær perforeret med sømhuller. Til beslagene benyttes stramtpassende kamsøm, hvis "gevind" deformeres ved isømningen.
Sømmene skal bankes helt ind, normalt udfyldes kun halvdelen af sømhullerne. Men benyttes beslagene til bærende konstruktioner, må producentens anvisninger for benyttelse og dimensionering overholdes. Godkendte beslag er afprøvet under forskellige kræfters påvirkning, og da kræfterne ofte overføres via sømmene, må såvel anslagsflade som sømantal og sømdimension ligeledes overholdes.
Sømbeslagene er hurtigere at arbejde med end traditionelle træ-samlinger. Men helt afløse disse kan de alligevel ikke, specielt ikke hvad angår synlige samlinger, hvor sømbeslag ofte vil virke helt malplacerede. Et smukt udført hageblad med styretap og kile kan ligefrem tilføre arkitekturen en håndværksmæssig skønhed.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.519 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her