Logo

Træarbejde - Sandpapir

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Afpudsning af træet er en vigtig del af det udførte arbejde. Ofte forsømmes den eller udføres med en rystepudser eller boremaskine, monteret med en slibeskive. Den sidste løsning vil med stor sikkerhed give dybe mærker slibeskiverne er kun egnet til afslibning af hårde materialer. Brug i stedet en skumgummirundel med et bredt sandpapirsbånd. Men pas alligevel på, den tager godt fat.
Rystepudseren er en effektiv og billig maskine, egnet til slibning af overfladebehandlinger. Når den benyttes til træ der skal stå råt, vil den naturnødvendigt slibe på tværs af årerne med synlige spor til følge. Her må benyttes håndkraft eller båndpudser, eller den førnævnte skumgummirundel.
Ved afpudsning med håndkraft benyttes en slibeklods af kork eller hårdt gummi og sandpapir, først grovere og siden i finere grader. Pudsningen foretages i lange seje træk på langs af årerne. Aldrig på tværs. Ved grovere arbejder kan der startes med at pudse på skrå inden årerne følges.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.132 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.