Logo

Vægge og lofter - fastgørelse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Her er nogle eksempler på ophængningsmetoder af tunge genstande i lofter og på vægge. I hule vægge med tynde pladebeklædninger kan man ikke fæstne skruer, men med særlige befæstigelsesbeslag kan man opnå solide ophængninger.

En fjeder-toggle med to vinger som fordeler vægten over et større areal er anvendelig i gips- og spånplade beklædninger. Bor første hul så stort at skruen med vingerne lige kan skubbes igennem. En fjeder spreder vingerne ud på bagsiden af pladen. Fås i dimensioner 1/8, 1/4" og i længder op til 100 mm.

Kipdyvel af metal. Bor hul i pladen og skub dyvelen ind igennem hullet. Når dyvlen er helt igennem pladen vipper den af sig selv ned. Spænd bolten så ankeret bider sig fast på pladens bagside.

Kipdyvler af nylon. Der bores hul i pladen og kontradyvlen skubbes ind, samtidig med at man holder igen med nylon stroppen som går igennem flangen. Hold i stroppen og skub flangen på plads, og sæt skruen eller krogen i. Når skruen har godt tag i kontradyvlen afskæres den udragende nylonstrop.

Nitteankre monteres på samme måde ved forboring af et hul. Ved tilspænding af skruen spredes bøsningens flige så det spænder mod pladens bagside. Skruen kan skrues ud og bøsningen bliver siddende. Fås i dimensioner 1/8 og 1/4" op til 75 mm lange.

Rawlnuts består af gummibøsning med en maskinskrue. Monteres som de andre nævnte. Kan demonteres og genanvendes.

Visse typer nylonmurpløkke kan virke som ekspansion bolte ved befæstigelse i pladevægge. Denne type anvendes til tykkere plader.

Andre typer nylonmurpløkke anvendes til befæstigelse i murværk. Tre trin i monteringsarbejdet. Først bores hul - enten med murbor og elektrisk boremaskine eller med slagboremaskine eller elektrisk borhammer.
Skub murpløkken ind med skruen i.
Når skruen spændes til trækkes kilen frem og udspiler fligene så murpløkken sidder fast.
Nylonmurpløkke fås i »klaser«. De enkelte pløkke rives let af »stilken«.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.