Logo

Vand - Udskiftning af pakning i taphane

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Utætte pakninger får taphanerne til at dryppe, men på gængse typer er der mulighed for en udskiftning: Luk for ventilen inden taphanen eller for hovedafspærringsventilen inden vandmåleren. Luk op for taphanen så det sidste vand kan løbe ud.
Skru den klokkeformede hætte af, hvorved grebet samtidig løsnes, idet det sidder i en rille i hætten. Greb med topskruer afskrues før hætten løsnes. Skru hele indmaden løs, så den kan fjernes fra selve hanedelen ved at skrue samme vej som hanen åbnes.
Den lille kapselmøtrik skrues af, så pakningen kan fjernes. Monter en ny pakning af nøjagtig samme dimension, såvel i tykkelse som i diameter. Skriften på pakningen skal vende indad.
Rens ventilsædet og kontroller at det er plant og uden ridser. Er der ridser, kan sædet slibes op med en ventilsædesliber , der skrues ned i hanedelen hvor indmaden har siddet. Inden iskruning kontrolleres at sliberen har det rigtige hoved monteret, så hele sædet og ikke kun midten slibes. Når ventilsliberen er stramt fastskruet på hanedelen presses ventilsliberens stempel let ned mod ventilsædet og drejes et par gange rundt. Stemplet må ikke ramme sædet så hårdt at fræseskivens tænder laver hakker, som, hvis de er dybe, ikke kan slibes væk og hanen må kasseres. Fjern ventilsliberen og kontroller ventilsædet. Er der behov for yderligere slibning af sædet fjernes alle små metalsplinter først, idet de ellers vil ridse, hvilket også er tilfældet hvis hanens indmad monteres og alle splinter ikke er fjernet.
Skru på indmaden som om hanen blev åbnet et par omgange inden den monteres i hanedelen. Spænd godt til, og prøv taphanen inden greb og hætte monteres.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.865 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her