Logo

Varme - el eller vand til gulvvarme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Forskellen på gulvvarme, der kører på el, og gulvvarme, der benytter centralvarmevand - ud over, at det selvfølgelig er to forskellige opvarmningsformer?
Ofte er det de aktuelle forhold, der afgør, om man vælger el- eller vandvarme.
Stilles der ikke særlige krav til gulvvarmelagets tykkelse, er løsningen med vand både en effektiv og driftsmæssig billig løsning. Den er til gengæld noget dyrere i installation og kræver både flere arbejdsgange og flere materialer.
Men det eller de rum, man ønsker opvarmet, kan ligge mere eller mindre hensigtsmæssigt i forhold til vandløsningen, og så er el en både bedre og billigere løsning.
På det elektriske område findes der flere typer, og det generelle er, at de kan holdes nede på nogle få centimer i lagtykkelse. Systemerne fås ikke kun til 230 volt, men også til lavvolt via en transformer.
Begge typer kan udføres som delvis gør det selv-arbejde, og der findes mange systemer på markedet.
El-varme består af en tynd varmeledning, der limes til et trådnet og dækkes med en egnet gulvmasse, før der fx. lægges gulvfliser.
Rørene til gulvvarme med centralvarmevand er fleksible plastrør, der kan indstøbes i et betongulv. Løsningen fås også til andre gulvtyper.
Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.