Logo

Vinduer - Du kan sikre huset med plastruder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Har dine vinduer tilsyneladende en magisk tiltrækningskraft på tyveknægte?. De skal bare knalde en rude, og så er der eller fri adgang.
Du kan løse problemet ved at skifte ruderne i vinduerne ud med ruder af plasttypen polykarbonat, der normalt kaldes skudsikkert glas. Det er en effektiv, men dyr løsning.
1 m2 polykarbonatplade med en tykkelse på 3 mm koster 600-700 kr. Til gengæld er det slut med knaldede ruder, for polykarbonatets slagstyrke er ca. 250 gange højere end glas'. Pladen modstår selv hårde hammerslag.
Du kan selv tilpasse polykarbonatet med en fintandet sav, og det monteres på samme måde som en almindelig glasrude. 88 % aflyset slipper igennem en 3 mm plade, hvor ca. 92 % slipper igennem en glasrude. Men forskellen er i princippet meget lille.
Anbringer du polykarbonatet i en indvendig forsatsramme, vil du opnå samme tyverisikring og samtidig bevare glasrudernes udseende udefra. For glas er mere »levende« at se på i forhold til polykarbonatet, der er lidt »dødt« i strukturen.

Der findes tre typer »glas« - en almindelig glasplade og en ikke-brudsikker akrylplade og den stærke polykarbonatplade.
Det kræver et trænet øje at se forskel på de tre gennemsigtige plader.
En akrylplade er ikke-brudsikker, bliver let mat og ridset, men bruges meget til forsatsruder pga. prisen.
Polykarbonat er et dyrt materiale. Derfor kan det betale sig at købe det i en størrelse, der passer bedst muligt. Det klare polykarbonat fås i tykkelser op til 12 mm, hvor kun 73 procent af lyset vil trænge igennem.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!