Logo

Bilen - red selv skrammerne i bilens lak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Det er ikke svært at udbedre små ridser - for eksempel efter stenslag - i bilens lak.
Selvfølgelig kan du lade værkstedet klare problemet. Men ofte er disse skader så små, at det bliver for dyrt at lade autolakereren klare sagen. Her er hvad du kan gøre.

Du kan sagtens selv ordne småskrammerne i bilens lak. Men det er vigtigt, at du udbedrer skaden hurtigst muligt. Ellers kan den let udvikle sig til et større rustangreb. Og så bliver reparationsarbejdet en del mere besværligt. Fremgangsmåden er ret let. Det handler først og fremmest om at komme ned til frisk, blankt metal. Derefter skal du grunde, så spartle og til slut pletmale.
Slibningen kan ske med håndkraft og slibepapir - eller du kan sandblæse, hvis du har en kompressor.

1. Har du en kompressor, kan du for få hundrede kroner købe en lille sandblæser specielt til lakskader. Den bruger metalsand og støver næsten ikke, hvis den holdes tæt til reparationsstedet.

2. Umiddelbart efter sandblæsningen - efter slibning med slibepapir - skal det blanke metal grundes. Der findes forskellige typer grunding til biler og anti-rustmidler til pensel og på spraydåse.

3. Når grunderen er tør, spartles huller og fordybninger. Brug en spartelmasse beregnet til formålet- fx Plastic Padding PP 100, som tørrer hurtigt og er nem at slibe, når den er størknet.

4. Spartelmasse tørrer i de fleste tilfælde ganske hurtigt. Når overfladen er stenhård slibes et par gange. Sidste gang slibes med slibepapir korn 400 eller 600, så overfladen bliver helt glat.

5. Til små pletlakeringer kan du med fordel bruge en reparations-lak, der fås i en lille flaske med indbygget pensel. Større områder dækkes bedst med maling fra en spraydåse.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her