Logo

Fritlagte bjælker i loftet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Så er spørgsmålet - er huset bygget med store bjælker?
Kig på tegningerne over huset. Her vil det normalt fremgå. Hvis I ikke har de gamle tegninger, kan I få en kopi af dem hos kommunens tekniske forvaltning.
Ellers kan en byggesagkyndig også se efter i skunken på husets første sal, hvor bjælkelag-konstruktionen burde være mere eller mindre synlig.

Hvis gulv og loft hviler på en kraftig heltømmerkonstruktion. Imellem det pudsede loft og gulvbrædderne ligger et ca. 5 cm tykt indskud af ler på såkaldte indskudsbrædder, der kan ligge i en not på bjælkerne eller på påsømmede lægter. Leret skal forhindre brand i at udvikle sig og samtidig isolere. Bjælkeafstanden er fra 1 till ,5 m. Dette bjælkelag egner sig til fritlægning.

Hvis de kraftige bjælker er erstattet af såkaldt halvtømmer, som er ret stift, når det anbringes på højkant. Gulvbrædderne er tit erstattet af krydsfiner- eller spånplader, og den lette mineraluld har overtaget lerets funktioner. Selve loftet kan enten være pudset eller bestå af gipsplader, som er opsat på forskallingsbrædder. Denne konstruktion kræver en mindre bjælkeafstand - fra 40 til 60 cm.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her