Logo

Gør din parabol mindre synlig

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Et godt bud på, hvordan du kan få din parabol til at falde helt i et med omgivelserne.
Paraboler er ikke just kønne at se på, når de sidder monteret på tage eller altaner, som regel gråhvide med dominerende firmanavne og vendt mod de utallige satellitter, der sender tv-signalerne ned fra himmelrummet. Se her hvordan du nemt kamuflerer den hvide plamage, som parabolen er blevet på din bolig.
Men da parabolerne tjener et vigtigt formål i vort informationssamfund, så gør en dyd ud af nødvendigheden og mal din parabol ind i omgivelsernes farver.

Undgå striber og dråber
Før parabolen skal males, er det nemmest at løsne de fire skruer, som modtageren er sat fast med, og tage tallerkenen ned fra sin plads. Når du efter farvelægningen igen monterer parabolen, vil den atter sidde i den korrekte vinkel ud mod verdensrummet.
Først skal du rense parabolen, så overfladen tager godt imod malingen. Brug grundrens til denne opgave, så parabolen er helt affedtet og ren, før du maler. Har parabolen med årene fået ujævnheder, kan disse uden problemer fjernes med slibepapir.
Når du maler, er det meget vigtigt, at overfladen bliver jævn og glat. Kriteriet for en fortsat god modtagelse af tv-signalerne er nemlig, at overfladen på parabolen skal være helt jævn.
Arbejdet må derfor hverken efterlade striber eller dråber i overfladen. Det kan forstyrre modtagelsen af satellitternes signaler.
Du må ikke male det såkaldte LNBhoved, som fanger signalerne fra parabolen og sender dem videre til dit tv.

Metal generer signalet
For at undgå utilsigtede refleksioner af tv-signalerne skal du lade være med at male med fx hammerlak eller andre malinger, som indeholder metalpartikler. Metal forstyrrer nemlig modtagelsen af tv-signalerne.
Brug malepude til opgaven og mal med en halvblank alkyd- eller akrylmaling til træ og metal og beregnet til udendørs brug. Så kan du nemlig male vindskeder, parabol og evt. altan i samme farve. Det er svært at bruge fx spraymaling, fordi der er en stor risiko for, at malingen vil løbe under arbejdet.
Din parabol giver ikke dårligere modtagelse, hvis bare du holder overfladen jævn. Det oplyser parabolfabrikanten Philips.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her