Logo

Hårde hvidevarer - skift gummilisten

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er gummilisten i køleskabet er revnet flere steder. Her fortælle vi hvordan du skifter den ud, og hvordan du i fremtiden kan undgå, at den bliver ødelagt.

Når man vasker køleskabet indvendigt, bør man også altid rense gummilisten i døren. Især skal man være omhyggelig med den nederste, vandrette del af listen. For det er her, at evt. vand og snavs samler sig. Med tiden tørrer vand og snavs ind og sætter sig som en stivnet »kage« på listens underside.
Vask derfor listen med vand og lad den tørre, før du pudrer den med lidt talkum. Listen må nemlig ikke »klæbe« mod skabet - for så risikerer du at ødelægge den, når du åbner lågen. Du kan muligvis skifte listen selv, hvis den er skruet fast.
Men i nogle modeller er låge og gummiliste en enhed, og hvis gummilisten går i stykker, må man enten leve med skaden eller skifte hele døren ud. Har du sådan et skab, skal du kontakte leverandøren, inden du foretager dig noget - undertiden kan han reparere en ødelagt liste. Er listen derimod skruet på, kan du selv klare udskiftningen.

1. Start i et hjørne. Kræng gummilisten op og til siden. Nu kan du se en af de mange skruer, der holder listen fast på dørens inderside. Fjern skruerne.

2. Når alle skruerne er løsnet, kan du afmontere hele den indvendige dørside. Sidder de små bokse i døren godt fast, behøver du ikke at fjerne dem først.

3. Kræng den nye gummiliste fast hele vejen rundt. Sørg for, at den kommer til at slutte tæt hele vejen rundt- den må ikke bule nogen steder.

4. Gummilistens anslagsflade vaskes med vand og sæbe. Brug en blød skuresvamp og tør efter - enten med en ren klud eller svamp opvredet i rent vand.

5. Giv den nye liste en lidt talkum, så den ikke klæber fast til køleskabet. Du kan pudre den før montering - eller vente, til den sidder rigtigt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her