Logo

Reparer det antikke skab

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Det lille antikke skab er blevet ødelagt. Men stumper af gammelt vellignende - træ gør underværker.
Det er gået ud over et hjørne af skabet, træet ved låsepalen og hulkehl-listen. Skabet blev reddet - her frtæller vi hvordan de nødvendige reparationer blev udført.

Når gammelt træ skal repareres, er det en god ide at forsøge at finde stumper af gammelt træ, som har den rigtige farve og struktur. Er der mange ormehuller i, kan du sikre dig, at ormene ikke fortsætter arbejdet, ved at stryge det med rigeligt petroleum, pakke det ind i plastfolie og lade det stå et døgn.
Sav et hak med skrå kanter, der hvor låsepalen gik ind, og pas en »lus« til. Mærk palen af på lusen ved at smøre lidt farve på låsepalen og låse, så farven smitter af på lusen. Tag lusen ud, bor et hul i hvert hjørne af afmærkningen og stem hullet til låsepalen ud.

Den beskadigede hulkehl saves ren. Derefter passes et stykke træ groft til, så det passer i tykkelse, bredde, profil og eventuel gering. Der bores huller til 8 mm dyvler også ind i skabet - hvorefter reparationstræet limes og dyvles fast. Når limen er tør, tildannes listen med stemmejern og hulkehl-jern. Slib rent med mellemfint slibepapir.

Mal som i gamle dage
Det nye træ grundmales med linolie tilsat en anelse sort tørfarve. Det giver en mørk bund til den farve, der skal males med. Tilføj evt. sikkativ, der får linolien til at tørre. Herefter blander du hovedfarven på samme måde. Tag en farveprøve med til farvehandleren, så det er nemt at finde den rette nuance. Til slut kan du komme lidt terpentin i grundmalingen og patinere lidt med det. Overskydende maling tørres af.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!