Logo

Tag - check paptaget før vinteren

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ofrer du en times tid på dit tagpaptag en gang eller to om året, kan du nå at reparere småskaderne, før de udvikler sig.
Start med rengøringen. Fej alle gamle blade sammen med en stiv kost. Vissent løv og småkviste har en næsten magisk evne til at samle sig i tagnedløbene, som så hurtigt stopper til. Rens alle tagrender og nedløb. Læg eventuelt net hen over nedløbene for at imødegå senere forstoppelser.

Fuger og fodblik
Hvis du har haft besøg af håndværkere på taget siden sidste »eftersyn«, er det en god ide at undersøge, om de har glemt noget - fX søm, skruer eller bræddestumper - som nemt kan beskadige det bløde tagpap.
Check, at tagpappet sidder ordentlig fast især ved alle kanterne. Fodblikket - det stykke aluminium, der afslutter taget ved tagrenden skal også sidde ordentlig fast. Er det ikke tilfældet, kan problemet som regel klares med et par tagpapsøm.
Undersøg, om alle fuger i og omkring inddækninger er intakte - specielt der, hvor to tagflader støder sammen, omkring skorstenen og ved eventuelle skotrender. Smårevner og ridser repareres med tagkit, som fås på dåse og på 300 ml patron.
Dampbuler er områder, hvor pappet ikke klæber ordentligt. Skær en stjerne i bulen, bøj fligene tilbage og smør tagkit/tagmaling på bagsiden af fligene. Tryk fast og forstærk med tagpapsøm.

Smør taget med asfalt
Vil du gøre det rigtig grundigt, kan du smøre hele reparationen med et lag tagkit, trykke et stykke glasvæv fast og smøre endnu en gang.
Husk at rense taget omhyggeligt især for alger, før du plet-reparerer, og inden du smører taget med asfalt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.119 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her