Logo

Træarbejde - sådan bliver en arbejdstegning målfast

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvordan kan man gøre en perspektivtegning målfast? Jeg mener, hvis man begynder med at plantegne et projekt set fra alle fire sider, er det nemt at sætte mål på. Men tegner man videre i perspektiv og gør tegningen tre-dimensionel, forsvinder det målfaste.
Metoden anvendes, så vidt jeg ved, afprofessionelle, men spørgsmålet er, om det er så vanskeligt, at amatører helst skal holde sig væk.

Med hjælp fra et stykke fortrykt tegnepapir såkaldt isometri-papir eller teknisk perspektivpapir kan selv uøvede være med. Metoden hedder isometri, og den går ud på at tegne en perspektiv-figur alene ved hjælp af nogle helt bestemte vinkler - fx 30 og 60 grader.
Det fortrykte papir kan købes i avancerede papirhandler, og det minder om millimeterpapir. En isometrisk tegning adskiller sig fra en almindelig perspektivtegning ved, at der ikke er nogen forsvindingspunkter. Isometrien bliver med andre ord ikke virkelighedstro.
Til gengæld bliver den målfast, så man kan finde alle de mål, man skal bruge blot ved at lægge en lineal på papiret og måle.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her