Logo

Værktøj - Slibning af værktøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Den daglige brug af skære- og klippeværktøj sløver skæret, og værktøjets effektivitet forringes. De kan nemt selv skærpe Deres værktøj.
Men husk, HOLD ALTID FINGRENE FRA KANTEN SOM DE SLIBER!
ADVARSEL: Brug altid beskyttelsesbriller ved brug af roterende slibesten.

Økse: Slib grater af øksens bagside så De ikke river fingrene derpå.
Læg øksen på et bord med æggen ud over bordkanten.
Slib med en slibesten ud mod æggen indtil den er skarp.
Gentag operationen på øksebladets anden side.

Mejsel: Efter brug af en huggemejsel dannes der altid grater på topenden.
Slib graterne væk.
Drej mejslen rundt medens De holder den.

Havesaks: Brug en fladfil til at skærpe havesaksens kanter.
Spænd saksen fast i en skruestik og træk filen diagonalt.

Papirsaks: skærpes på en olieslibesten.
Stryg æggen mod stenen i diagonal retning.
Knivsbladet skærpes ved at trække den ene side af bladet hen ad slibestenen.
Vend knivsbladet og træk det den anden vej.

Linoleumskniv: skærpes med en slibesten med rundet kant.

Køkkenknive: man kan med fordel have en patentskærper monteret på væggen.
Træk kniven ned igennem fordybningen med slibeskiverne.
Dyre køkkenknive skal slibes af professionelle fx H.W.Larsen i Kødbyen
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!