Logo

Når regnvandet skal væk fra huset

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Når du renser/skifter tagrender og nedløbsrør på sommerhuset, så check at vandet ledes væk - og ender i en faskine? Ja, det hedder en faskine, og den korrekte løsning får du her: Fra nedløbsrøret løber regnvandet ned i en tagbrønd med vandlås, så blade med videre kan renses op.
Tagbrønden kobles til mindst fem meter kloakrør, som graves ned i frostfri dybde og fører væk fra huset til et lavere liggende sted, hvor der graves ud til selve faskinen. Kloakrøret
skal munde ud i toppen af faskinen. Den er et stort hul på fx to-tre kubikmeter, der fyldes op med singels (kartoffelsten). Hullet kan være rundt eller firkantet. For hver fem kvadratmeter tagflade regnes med 0,35 kubikmeter sten i faskinen.
Over bunken med sten lægges en membran af for eksempel kraftig plastfolie, inden hullet dækkes med jord. På den måde fyldes faskinen ikke med nedsivende jord.
Husk, at alt kloakarbejde kræver godkendelse af myndighederne. Kontakt derfor altid en autoriseret kloakmester, inden du tager fat på projektet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.139 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her