Logo

Skift en flise på terrassen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Man behøver ikke lægge hele flise-terrassen om, fordi en enkelt flise er knækket og skal udskiftes. Det største problem kan næsten være at få den gamle flise op, hvis fliserne ligger tæt sammen. Hvis flisen kun har en enkelt revne, kan det betale sig at give den et slag med en mukkert, så den splintrer til mindre stykker. Men pas på, det ikke går ud over nabofliseme. Lirk forsigtigt den knækkede flise op med en spade eller noget andet, som kan presses ned mellem to fliser.
Det kan også være et problem at skaffe en flise magen til den gamle i størrelse og tykkelse. Er typen ikke i handlen mere, kan man være heldig hos større produkthandlere, som også sælger brugte byggematerialer.

Saml et bræt til præcis afretning
Rens den gamle flises underlag, så hullet kan fyldes med nyt flisegrus, der stampes godt til. Det skal rettes præcist af, så den nye flise kan dumpes ned og ligge rigtigt - første gang. Ellers er det ret svært at få den op igen. Lav derfor et afretningsbræt af to brædder, hvor det ene skal have flisens bredde og sidde præcis flisetykkelsen forskudt i forhold til det bræt, man skal trække med.

1. Det nye grus lag stampes omhyggeligt til i hullet. Det svarer til, at gruslaget normalt vibreres sammen.

2. Med det hjemmelavede bræt rettes gruset af i en dybde, der nøjagtig svarer til flisetykkelsen.

3. Flisen lægges forsigtigt ned på plads. Hvis man er to om opgaven, kan den dumpes ned i hullet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.628 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
518629-04-2016 14:52:57 Jeannie Vogt
Inden man lægger den nye flise ned kan man lægge et stykke bomuldsbændel under den. Enderne skal være så lange at man let kan tage flisen op igen hvis den ikke passer i højde med de andre fliser. Når flisen ligger perfekt kan man klippe enderne af bændlet så det ikke kan ses, stykket under flisen rådner hurtigt væk.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her