Logo

Træbeskyttelse - er oliebaseret bedre end vandbaseret?

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Om man vælger oliebaseret eller vandbaseret træbeskyttelse er et spørgsmål om temperament. Men der er et par ting, man skal være opmærksom på. De vandbaserede træbeskyttelsesmidler kræver et meget grundigt forarbejde, hvis man skal opnå et godt resultat. Til gengæld vil vedligeholdelsesintervallerne være længere end for oliebaseret træbeskyttelse. Man opnår også en ekstra god dækkeevne med de heldækkende, vandbaserede træbeskyttelsesmidler, hvilket kan være en fordel, når man ønsker at skifte fra mørke til lyse nuancer. Men er konstruktionen og forarbejdet ikke i orden, risikerer man fugtophobning under en tilsyneladende intakt overflade. Oliebaseret træbeskyttelse nedbrydes normalt jævnt over tid ved erosion. Derfor er genbehandling nem, idet forarbejdet ikke er så voldsomt.
Den længste holdbarhed får man derfor alt andet lige med vandbaseret, heldækkende træbeskyttelse, mens de korteste genbehandlingsintervaller fås med transparente, oliebaserede produkter. Bemærk dog, at vandbaseret træbeskyttelse ikke kan anbefales til vandrette overflader, hvor vandet ikke kan løbe af! Ligeledes er det utrolig vigtigt, at konstruktionen er OK.
Derfor: Hvis konstruktionen på træværket er i orden, vil systemerne være lige gode. Steder, hvor konstuktionen ikke er i orden, vil vi anbefale at bruge oliebaseret system, som viser, at der er et problem ved at skalle af.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her