Logo

Damborg-rammer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Damborg-rammer

Damborg ramme med hjørneornamenter af gesso samt med anvendelse qf bobinet og sandkastning. Vekselvis blank og matforgyldning.

 

Efter kgl. hofforgylder P C Damborg, 1801-61. Smukke, tidløse, forgyldte rammer med profiler uden ornamenter. Bagpå forsynet med en seddel: P C Damborg, boende i Store Strandstræde no. 105.
D.-r. kendetegnes ved deres ”milde” forgyldning og anvendelsen af tørt og knastfrit træ i tidløse profiler uden ornamenter.

 

Bagside af Damborg ramme med plakat samt hjørnesikringer.

 

D. arbejdede altid med vellagret træ af bedste kvalitet. Det har kun arbejdet ubetydeligt, og derfor er hans rammer for det meste godt bevarede. For at sikre hjørnerne mod at skride, har man - ud over sammenzinkningen, befæstet dem gennem indhamring af en kile, der ligger i en udskæring tværs over hvert hjørne. Forgyldningen er udsøgt; matte partier veksler med blanke, ornamenterede flader med glatte. På mange D.-rammer er der arbejdet med sand eller savsmuld udrørt i lim, påført træet og krideret, hvorpå man har forgyldt det. På den måde opnås en nobret overflade - eller man har pålimet bobinetstof og behandlet det på samme måde. Hjørneornamenterne kan være akanthusværk eller palmetter med blomster, de er udført i stukarbejde og pålimet rammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her