Logo

Der er noget i gære

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Alle havefolk har normalt besvær og ærgrelse med haveaffaldet. Planterester kan ligge et par år, inden de formulder, og så kan der endda i affaldsbunken ligge noget, der ikke egner sig til udstrøning og nedgravning. Har du forbindelse med et bryggeri eller en person, der er ansat på et bryggeri, så skaf noget gær-affald. Det koster sædvanligvis ikke noget, da bryggeriet alligevel hælder dette affald i kloakken.
Hent omkring maj 5 liter eller måske mere, tynd det op med vand og spred det ud over affaldsbunken, hæld vand ovenpå, således at gæraffaldet synker ned i bunken. Sørg for at affaldet i tørre somre ikke tørrer ind. Gærsvampene formerer sig, når varmen sætter ind, og formulder affaldet i løbet af sommeren, således at det til efteråret kan spredes ud og graves ned. Denne muld er en fin plantenæring og tilmed »letter« den jorden, således at den er mere behagelig at arbejde med. Altså får du en meget fin gødning, slipper af med affaldet i løbet af en sommer, og så koster det hele ikke noget.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.181 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?

Effektiv reklame - klik her