Logo

Gulv - Reparation af gabende fodpanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Efterhånden som træet i træbjælkelaget svinder og sætter sig, opstår der en revne mellem gulvbrædderne og fodpanelet, idet fodpanelet er sømmet fast i væggen og derfor ikke kan følge gulvets bevægelser. En lille trekantliste, sømmet fast i gulvet, kan lukke denne revne.
Ønskes en bedre løsning, må underkanten af fodpanelet høvles til, så det følger gulvets nedadbøjning, der normalt er størst på midten. For at skjule denne afhøvling, må fodpanelet være mindst tre gange højere end den højde revnen har, hvor den er størst.
Kontroller at overkanten er vandret. Er den ikke det, tages panelet af og stiftes fast i væggen med vandret overkant og hvilende på gulvet hvor revnen er mindst.
Mål største afstand mellem panel og gulv og tilpas en klods der er en anelse højere. Afmærk ved at køre med en klods langs panelet med en blyant oven på klodsen. Gulvets forløb er nu aftegnet på panelet der demonteres og høvle s efter stregen. Høvl først ned til stregen i en ret vinkel, hvorefter der høvles 3-4 mm lavere i bagkanten. Herved opnås at panelet bliver tætsluttende mod gulvet idet mindre ujævnheder ikke forhindrer forkanten i at nå gulvet.
Hold panelet ind på plads mod væggen og læg et ca. l m langt bræt op på panelets overkant. Pres brættet og hermed panelet ned til gulvet ved at sætte knæene på inden der sømmes med lange dykkere, hvis huller opspartles inden panelet males. I stedet for søm kan panelet skrues fast. Afmærk først skruehullerne, f.eks. pr. hver 50 cm, og i det øverste tredjedelspunkt.
Læg panelet ind til væggen og belast det. Bor i de afmærkede punkter med et tyndt bor og lidt ind i væggen. Panelet fjernes, hullerne i panelet bores op så en skrue lige kan presses igennem. I væggen monteres plugs, passende til skruernes dimension. Herefter monteres panelet endeligt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her