Logo

Gulv - Udskiftning af fodpanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fjern først de udtjente paneler. For at undgå at beskadige væggen, må stemmejernet ikke bankes ned ovenfra, hvis panelet sidder fast. Find i stedet sømmene, der bankes igennem med en dyknagel. Skal panelet kasseres, hugge s det over med stemmejernet, så stumperne kan trækkes fri af væggen. Start med panelstykker ved udadgående hjørner, hvor en eventuel samling på gehring ikke fastlåser positionen. Udadgående hjørner er ofte stiftet med to stifter. Lange stykker kan være samlet med et skråt snit eller et lige blad.
Når alle paneler er demonteret, opmåles den længste væg, og et stykke panel tilskæres. Er det et indadgående hjørne, skæres enderne i skærekassen, så bagkanten har den opmålte længde og forkanten er kortere. Ved udadgående hjørner skal forkanten af panelet være længere. Skæres der forkert, benyttes dette stykke panel til en af de kortere vægge.
Fodpanelet samles normalt på gehring, dvs. 45° der udskæres i skærekassen. Er panelet derimod profileret, placeres først et stykke der netop passer til væggens længde, oversavet vinkelret. Panelet kan fastholdes med et par stifter. En stump panel holdes op i hjørnet og profilet tegnes over på det løst monterede stykke. Panelet tages af, og der skæres efter optegningen med en dekupørsav. Det kontrolleres at panel stumpen kan skydes ind i udskæringen inden panelet sømmes fast.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.848 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her