Logo

Gulv - Udskiftning af større partier sten eller fliser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er større partier skadet, har dette normalt en anden årsag end slid. Huset sætter sig og der kan være fugtopstigninger og andre alvorlige skader. Årsagen må findes. Er der tale om sætninger, vil problemet normalt kunne løses ved at lægge dilatationsfuger, der består af plastisk fugemasse, så de spændinger der opstår afledes her. Ofte vil problemerne opstå langs vægge, hvor bevægelser i gulvet ikke kan afledes. Der bør derfor indlægges en dilatationsfuge langs gulvets kanter. Fugemassen vil samtidig sikre at gulvet er vandtæt.
Arbejdet svarer til "Udskiftning af en enkelt sten eller flise", dog er det sværere at få gulvet til at ligge med plan overkant.
Er der tale om store partier, bør hele gulvet lægges om. Arbejdet udføres som "Montering af væg- og gulvfliser", men det kræver at gulvets afretningslag ligger helt plant og uden lunker. Afretningen kan foretages med jordfugtig beton, men bør udføres af en fagmand.

Lægning af et sten- eller flisegulv
Et sten- eller flisegulv skal altid ligge på et stabilt underlag, normalt et betondæk. Alt efter om der er gulvvarme og hvor gulvet er placeret i bygningen, skal der indlægges en fugtspærre, og der skal fuges med fugemasse i kanter og omkring gulvafløb.
Det eneste rigtige er derfor at lade en fagmand sørge for alt det grundlæggende: byggetilladelse, udstøbning, afretning, myndighedssyn, osv., og så selv kun udlægge og fuge fliserne. Se "Montering af væg- og gulvfliser.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.580 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her