Logo

Gulv - Vedligeholdelse af linoleum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Linoleum er en homogen masse, der kan slides indtil tekstillaget i bunden bliver synligt, hvilket går forbløffende stærkt hvis overfladen ikke vedligeholdes.
Benyt aldrig almindelige gulvlakker eller lakfernis, idet disse får linoleum til at revne, hvilket også sker hvis overfladen ikke indfedtes med jævne mellemrum. Der er to forskellige måder at vedligeholde linoleum på: Gulvet kan bones med en selvblankende ikke alkalisk bonevoks eller med en fast bonevoks. Der skal kun påføres yderligere voks nogle gange om året, når det ikke længere er muligt at blanke det op. Overdreven brug vil gøre det sværere at rengøre gulvet. Den daglige behandling kan være fejning, støvsugning eller afvaskning med en hårdt vredet klud. Når vokslaget skal fornys, vaskes gulvet først i varmt sæbevand, herefter med rent vand. Først når det er helt tørt, påføres voks, der blankes efter 1 times tørring.
Den anden metode er en daglig behandling med lunkent sæbespånevand, der igen afvaskes i rent vand. En gang om året rengøres gulvet omhyggeligt i sæbespånevand. Er det meget beskidt tilsættes 10 pct. mineralsk terpentin til vandet, dvs. en liter pr. spand. Sørg for god udluftning og pas på brandfaren. Gulvet afvaskes i rent vand. Når det er helt tørt, indsmøres det i en blanding af lige dele rå linolie (ikke fernis) og mineralsk terpentin. Efter et par timer aftørres det, der ikke er suget ned. De næste 14 dage bør gulvet ikke vaskes, men kun fejes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (11 stemmer)
Siden er blevet set 6.501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her