Logo

Gulve - forskellige typer gulvfliser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Naturstensflise, terrakottaflise, ornamental flise, dekorationsflise, kantfliser, vinylflise, gummiflise, korkflise, tæppeflise

Fordelen ved at anvende gulvfliser er, at man kan blande farver og anvende mønstre på flere forskellige måder end ved andre gulvbelægninger. Fliser kan være nemmere at lægge end andre typer gulvbelægning, især i rum med en besværlig facon, fordi man ikke skal håndtere store stykker materiale. Det kan dog tage længere tid at lægge fliser, da det kan kræve en del tilskæringsarbejde, og planlægningen af flisernes placering og udgangspunkt er af afgørende betydning.
Gulvfliser kan deles op i to grupper: bløde fliser, der omfatter tæppefliser, korkfliser, linoleumsfliser, gummi fliser og vinylfliser; og hårde fliser, der omfatter porcelænsfliser, natursten fliser og terrakottafliser. Hver type anvendes i forskellige situationer til forskellige formål.

Store rum kan klare den kraftige effekt, der skabes ved at blande sorte og hvide fliser i et skakternet mønster. Denne type fliser og andre hårde fliser er karakteriseret ved deres holdbarhed og naturlige skønhed og ved at være kolde og støjende at gå på.
Naturstensfliser og terrakottafliser er stærke og fås i flere forskellige jordfarver og flere forskellige faconer og størrelser, med glat eller struktureret overflade. Hvis de er fremstillet på maskine (i så tilfælde er de regelmæssige i formen), kan de være lige så lette at lægge som almindelige porcelænsfliser - men det er betragteligt mere besværligt at skære dem til.
Tæppefliser har samme udtryk som almindelige tæpper, men har den fordel, at det er nemt at udskifte en enkelt flise, hvis den skulle blive beskadiget (sørg altid for at købe ekstra fliser). De kan anvendes i soveværelset, køkkenet, på badeværelset og på hjemmekontoret.
Tæppefliser lægges ofte i et skakternet mønster, men man kan opnå interessante virkninger ved at skære fliserne over på skrå en eller endog flere gange.
Der kan skabes et mønster i et vinylflisegulv ved at kombinere forskellige ensfarvede fliser. I lighed med alle andre bløde gulvfliser er vinylfliser bløde og varme at gå på; de er støjsvage og nemme at rengøre. Man skal dog huske på, at de kan være glatte, når de er våde.
Vinylfliser er den mest udbredte type blandt de bløde fliser og fås i mange forskellige mønstre, f.eks. som imiteret marmor, murværk og sten.
En flade med almindelige hvide porcelænsfliser kan gøres mere spændende ved at anvende ottekantede fliser og indsætte små farvede dekorationsfliser.

Porcelænsflisegulve giver en overflade, der er blandt de letteste at rengøre, hvilket gør dem ideelt egnede til badeværelser og køkkener.
Mørke flisers farve gør det sværere at se smuds og fodspor.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her