Logo

Hede, Holger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Dansk numismatiker, jurist og forsikringsmand, som af samlerne i dag hovedsagelig er kendt for sit værk om Danmarks og Norges mønter Hede, Holger

Holger Hede medaljen udført 1977 af Harald Salomon. Formindsket gengivelse.

 

(1894-1984). Dansk numismatiker, jurist og forsikringsmand, som af samlerne i dag hovedsagelig er kendt for sit værk om Danmarks og Norges mønter 1541-1814-1963 - et referenceværk, som indtil nu er udkommet i tre udgaver, sidst i 1978. Sin møntsamlerinteresse havde han ikke fra nogen fremmed. Hans far, overretssagfører Chr. Hede delte hans interesse, og de blev begge indmeldt i Møntsamlerforeningen i 1914. H. Hede ledede en række store møntauktioner lige fra L.E. Bruuns dubletauktion 1925 til Ragoczys auktioner 1959 og 1961.

 

Som forsker på det numismatiske felt var han meget aktiv i årene 1955-1962, hvor han skrev en lang række artikler om danske mønter, alt sammen resultatet af de forstudier, der skulle blive til hans store referenceværk. I 1945 var Hede den ledende kraft ved stiftelsen af »Selskabet Den kgl. Mønt og Medaillesamlings Venner«.

 

Det har gennem en årrække skænket Møntsamlingen mange værdifulde mønter, som man ellers ikke ville have været i stand til at erhverve. Hede blev valgt til æresmedlem af Dansk Numismatisk Forening 1964, modtog den Hielmstierne - Rosencronske historiker-medalje 1975, og modtog 1978 den nyindstiftede Holger Hede Medalje udgivet af Dansk Numismatisk Forening. Medaljen var skabt af Harald Salomon og bagsiden bar forneden Holger Hedes valgsprog: ESSE NON VIDERI (Være, ej synes).

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her