Logo

Holbein

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
ty. malerfamilie.
1. Hans den Ældre (1465-1524). Malede i sengotisk stil, isprængt træk fra den italienske renaissance. Lavede også portrætter, ofte tegnet med blyant. Af hans bedst kendte værker kan nævnes "Marias Død" (Basel) og portræt af hans søn Hans (Berlin).
2. Hans den Yngre (1497-1543). Søn af foranstående. Arbejdede i Italien og Frankrig, men især i Basel og England. Har malet religiøse billeder og dekorative kompositioner, men hans store ry skyldes hans talent som portrætmaler. Havde kontakt med humanister som f.eks. Erasmus af Rotterdam. Uden helt at opgive den gotiske stil skildrede han sine modeller med stor objektivitet og anstrengte sig for at vise deres karakter. Nogle af hans mest' udtryksfulde portrætter er enkle blyanttegninger, og han har også lavet en del grafiske arbejder. Af hans talrige værker kan f.eks. nævnes "Henrik VIII" (Rom), "Anne de Cleves" (Louvre) og "Erasmus af Rotterdam" (Louvre).
3. Ambrosius (1494--1521); broder til foranstående, sammen med hvem han arbejdede i Basel. Er især kendt for sine børneportrætter (Basel).
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her