Logo

hvordan du klarer en rusten skrue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvad gør man, når en metal-skrue har »svejset" sig fast til det emne, den er skruet fast i?
Det ikke nytter meget bare at lægge flere kræfter i. Og der er da også flere gode tricks at gøre godt med. Her på siden får du fem gode små fiduser. Mindst en af dem kan forhåbentlig hjælpe dig videre.
Du kan bruge varme enten i form af en varmluftpistol eller en blæselampe, ja, du kan endda være heldig at løsne skruen bare med varmen fra en almindelig hårtørrer.
Ellers handler det lidt om "kemi" eller om brug af andre værktøjer end blot skruetrækkeren.

1. Hvis skruen ikke umiddelbart løsnes, når den bearbejdes med en skruetrækker, er der ingen grund til at fortsætte med skruetrækkeren alene. Giv skruen et par pust med et rustopløsende middel, lad det virke et minuts tid og prøv så igen.

2. Slagskruetrækkeren er et effektivt værktøj til alle fastsiddende skruer. Sæt skruetrækkerens spids i kærven, hold godt fast i den, pres nedad og giv den et kraftigt slag med en hammer. Så er der stor sandsynlighed for, at skruen går løs. (Slagskruetrækkeren må IKKE forveksles med slagboremaskinen).

3. Er skruen stadig er genstridig, kan du prøve med varme. Hvis der ikke er materialer, der er følsomme over for varmen, på den anden side af skruen, så brug en gasbrænder. Ellers kan du anvende en varmluft pistol, der ikke har åben flamme.

4. Hvis alle forsøgene indtil nu er slået fejt er der ikke andet at gøre end at »fjerne« skruen. Det kan du fx gøre med en løs nedstrygerklinge. Og da du ikke kan lægge særligt mange kræfter i, er det vigtigt, at du bruger en ny klinge.

5. Er du så uheldig, at skruen sidder på en måde, så det ikke kan lade sig gøre at komme til med nedstrygerklingen, er der endnu en udvej. Du kan bore skruen væk, og det gøres bedst med et bor, der er lidt mindre end skruens hoved.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (15 stemmer)
Siden er blevet set 13.987 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her