Logo

Jacobean

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


 jacobean [djækoubi.en] (engelsk stilen under Jacob I.s regering, 1603-25) tidlig barok i England.


Den optræder iøvrigt også i Nordamerika, hvortil den når omkring 1620 og fortsætter indtil 1650 visse steder helt op til ca. 1670. I England er møbelmaterialet praktisk taget altid eg, i Nordamerika tillige fyr. Stilen indeholder mange konservative elementer, således indgår der i mange af møblerne gotiske motiver. Konstruktionerne er solide, og enkle, I sædvanligvis kraftige men alligevel ofte bemærkelsesværdigt velproportionerede. Blandt de møbeltyper, som der er bevaret flest eksemplarer af, er egetræskister med skæringer i ret fladt relief og sædvanligvis med en eller to skuffer i bunden. Også skuffemøbler af dragkistetype og court cupboards - en slags skænk.
I de senere år af den jacobeanske periode kommer en del barok-træk til at gøre sig gældende, således er det almindeligt at bordene får snoede ben.

Engelsk møbelstil under Jacob I 1603-25 af England. Tidlig barok. Tiden kaldes også tidlig Stuart, der regnes fra 1605-49. Egetræsmøblerne dominerer. (Se Engelsk stiloversigt).
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.