Logo

Kinesisk imariporcelæn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
det var japanerne, som aflurede kineserne hemmelighederne omkring tilvirkningen af porcelæn, og som i 1600-tallet udviklede det såkaldte imariporcelæn, som i høj grad gjorde det dengang stagnerende kinesiske porcelæn rangen stridig som eksportvare til Europa. Da kineserne derfor siden - i 1700-tallet - ville generobre markedet, var de tvunget til at kopiere det porcelæn, som japanerne i sin tid havde skabt efter kinesiske forbilleder - unægtelig en besynderlig omvej. Man arbejdede med den karakteristiske underglasur blå samt overglasur jernrød og guld. Såvel stilistisk som teknisk fjernede man sig dog snart fra det japanske imari.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her