Logo

Kunstmedaljer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I renæssancens og barokkens tid blev kunstmedalje-traditionen plejet af dygtige kunstnere som f.eks. Pisano og Dürer, men ellers førte den en askepot-tilværelse  Kunstmedaljer

Moderne dansk kunstmedalje - den såkaldte Grønlands medalje 1973 fremstillet af firmaet Anders Nyborg.

 

I renæssancens og barokkens tid blev kunstmedalje-traditionen plejet af dygtige kunstnere som f.eks. Pisano og Dürer, men ellers førte den en askepot-tilværelse, idet medaljer i grunden er dårligt egnede til umiddelbar beskuelse. Anderledes er det med en større plakette for slet ikke at tale om en skulptur, der, hvor lille den end er, kan beskues fra alle vinkler. En medalje, der ligger fladt i en møntbakke, kommer sjældent til at virke tredimensionelt. I vort århundrede, og især i de sidste 25 år, har kunstmedaljer oplevet et glædeligt opsving, særlig i Frankrig, hvor »la club francais de la medaille« sammen med »Monnaie de Paris« udgiver et væld af nye medaljer hvert år.

 

I Finland har bl.a. Kauko Räsänen skabt en del dejlige utraditionelle medaljer (dobbeltmedaljer, gennembrudte etc.). Men også i lande som Italien, Polen og Tjekkiet findes en blomstrende kunstmedalje-tradition. I Danmark begyndte forlagsdirektør Anders Nyborg en storstilet produktion af kunstmedaljer i 1970-erne med udvalgte kunstnere fra hele Norden. I tilslutning til medaljerne udgav han tidskriftet »Kunstmedaljen«.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.