Logo

Penny »d.«

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Penny: Engelsk mønt præget siden sidst i 700-tallet. Oprindelig en sølvmønt kopieret efter den franske deniers (latin: Denarius), som forkortedes d. Dette er årsagen til, at man i England tidligere brugte forkortelsen »d.« for »penny«. Efter decimalmønternes indførelse 1971 bruges forkortelsen »p.«. 1 pound = 20 shilling = 240 pence.

 

I 1000-tallet og nogle århundreder frem omtales disse pennies ofte også som sterlinge, en benævnelse der antagelig kommer fra det franske »esterlin« eller »esterling«. Produktionen af denne sølvmønttype blev fra omkring 1550 mindre og mindre.

 

Dette skal ses i lyset af den stadig større produktion og brug af private pengetegn (tokens) i 1600 og 1700-tallet. 1797 udkom en kobberpenny (cartwheel). Dens størrelse var dog upraktisk, og den blev snart reduceret. Fra 1860 blev den præget i bronze, og den brugtes indtil 1971. De 1 penny mønter i sølv, der er præget siden 1795, er som regel alle mønter, der er brugt som maundy money...

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 666 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.