Logo

Post

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
A: Når større glasting skal opblæses, er det ikke altid, man på en gang kan få glasmasse nok på piben. Man begynder derfor med en mindre klump glas, blæser den op, lader den sidde lidt på piben og afkøles for derpå at dyppe den ned i den flydende glasmasse og dreje den deri, så man henter endnu en forsyning op. Der blæses nu videre, og man kan på den måde nå frem til ret store genstande. Den beskedne kugle, som man først har på piben, kaldes en p. Når man dypper p. i massen, siger man, at der fanges an over p. Det er dog ikke altid formålstjenligt at dyppe p. helt ned for anden gang, hvis man f.eks. blæser kantine flasker; hvor man sammen med posten har opblæst det, der siden skal blive til flaskens hals, dypper man kun til halsen, det medfører, at der på flaskens skulder kommer til at sidde en fortykkelse der, hvor yderiaget begynder, det kaldes en krave.

B: Kraftig lodret eller vandret deling af træ af et vindue, feks. lodpost og tværpost. Tværposten har ofte en vandnæse udvendigt.

C: Latinsk betegnelse for efter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her