Logo

Træflasker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Træflasker

Træflaske omvundet med flækkede vidjer (Kulturen, Lund).

 

Eftersom træ er tilbøjeligt til at suge vand og derved udvide sig, men til gengæld skrumper, når det atter må afgive fugten, er det indlysende, at det normalt ikke er det ideelle materiale til flasker. Der findes imidlertid undtagelser herfra, træsorter som arbejder uendelig lidt, hvilket bl.a. gælder morbær og pokkenholt. Allerede i renæssancen opdrejede man smukke flasker af sådanne træsorter, og mange af dem har overlevet ned til vor tid uden en revne. Man har ligeledes til tider betjent sig af masUf, som er ret stabilt, og flade feltflasker af træ forekommer ikke sjældent. Undertiden har man søgt at modvirke sprækningstendenser hos ikke helt sikre træsorter ved at omvikle flaskens korpus stramt med vidjer.
Bødkrede flasker forekommer i ikke helt ringe tal, man har naturligvis helst valgt en skulderløs type, da man næppe kunne forvente, at en skulderflaske ville blive tæt. Båndene på en sådan flaske kan være simple vidjer, men man kender også eksemplarer med bånd af messing, kobber eller endog sølv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 861 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her