Logo

Trade Dollar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Trade Dollar: Bestemte typer store sølvmønter har til forskellige tider været foretrukket af handelen rundt om i verden. Man holdt ofte fast ved en mønttype, man var vant til og kendte sølvindholdet af. I østen havde man i århundreder brugt de spansk-amerikanske pesos (8 realer), men 1873 forsøgte USA at markedsføre en trade dollar i takt med, at landets interesser i Stillehavet og Fjernøsten øgedes.

 

For at gøre det nemt for brugerne, var vægten (420 grains = 27,215 g) og finheden (0.900) angivet på mønten. Regelmæssig produktion i større mængde af disse mønter ophørte 1878, idet de ikke slog an. Japan prægede en lignende handelsmønt (420 grains – 0,900 fine) i tiden 1874-77. Frankrig, der allerede sad godt fast i området, havde et vist held med sine trade dollars, de såkaldte piastre de commerce, og prægningen af denne type blev først indstillet 1928. 1895-1935 udgav England store mængder af trade dollars, hvis prægning hovedsagelig fandt sted i Bombay og Calcutta; undtagen årgang 1925 og 1930, som blev præget i London.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.078 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.