Logo

Valg af betræk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Man behøver ikke nødvendigvis vælge stilrigtigt stof til en gammel stol, når man ombetrækker den. En stol har sin karakter, som man ikke skal ændre, men stoffet derimod kan opfattes som en dragt, der godt kan følge moden og ændre sig i takt med tiden. Et stof med moderne design kan faktisk give møblet nyt liv. Men det er en fordel at vide, hvordan en gammel stol har været betrukket, da den var ny. Viden giver sikkerhed. Ved man, hvordan det bør være, kan man bedre afgøre i hvilken grad, man vil bryde med reglerne.
Den der gerne vil have et betræk, der stemmer overens med stolens stilart, kan hente viden og inspiration ved museumsbesøg. Bøger og tidsskrifter om møbler og indretning giver også et væld af ideer. Det sværeste kan være at vælge.
Hvis man f.eks. forestiller sig, at en empirestol skal være betrukket med stribet silkebetræk for at være historisk korrekt, fastlåser man sit stofvalg unødvendigt.

Stofferne har varieret inden for samme periode alt efter den enkeltes smag og økonomiske vilkår. Ensfarvet lærredsstof og læder var mere almindeligt end silkestof i borgerlige hjem. Og stole med silkebetræk blev i øvrigt som regel bekyttede af skånebetræk af bomuld, der kun blev taget af til fest.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her