Logo

Vand - Fastgørelse af løs håndvask

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Håndvasken belastes meget og hårdt i forkanten, efterhånden rykkes konsollerne løse, eller samlingen mellem konsol og vask brydes.

Løse konsoller
Er konsollerne løse, udskrues en skrue, så længden af de benyttede skruer kan måles. Er væggen skruefast som slaggevægge, monteres længere skruer i samtlige skru_huller. Er væggen ikke skruefast, blæses hullet rent for støv og fyldes op med en tyktflydende grød af ren cement. Den nemmeste måde er at presse cementen ind gennem et rør, der lige passer til skruehullet. Inden cementen er tør, bankes skruen ind samtidig med at vasken løftes til vandret med en understøtning. Er der dryppet en dråbe olie på skruen, kan denne skrues ud når cementen er tør. Klip et par millimeter af spidsen og skru den ind igen så stramt som muligt. Gentag processen med samtlige skruer inden vaskens understøtning fjernes.
En anden metode er at bore det øverste skruehul i hver konsol igennem væggen med et langt tyndt murbor. Igennem hullet skydes en bolt og på bagsiden monteres møtrikken med en stor trykfordelende plade under. Sav det overskydende stykke gevind af når konsollen er spændt hårdt fast til væggen.
Ved pudsede vægge kan møtrik og skive skjules ved, efter gennemboringen, at afhugge pudsen omkring hullet. Når bolten er spændt og afsavet, rustbeskyttes den ved at pensle den med en tynd cementvælling. Når cementblandingen er tør, repareres pudsen. (Se "Reparation af mindre pudsskade" ).

Løs vask
Er konsollerne fastsiddende, må vaskens montage til konsollerne kontrolleres. På undersiden af vasken er der fire riller, der hver begynder i et rundt hul. Igennem hullet stikkes en bolt, normalt af plast, der skydes ind i rillen hvor den ikke kan falde ud. Når den er ud for konsollens huller, stikkes de fire boltender igennem, og der skrues en møtrik fast. Konsoller kan også være udført med rille; er det tilfældet monteres boltene i bagenden af vaskens rille.
Kan møtrikkerne ikke spændes mere eller er en bolt knækket, løsnes alle møtrikkerne og den beskadigede lirkes ud gennem hullet. Bind en stump stærk sytråd i enden af gevindet af den nye inden den monteres i rillen, sådet er muligt at få den ud igen, hvis den forsvinder op i vasken. Spænd alle møtrikkerne, men ikke alt for hårdt, idet spændingerne kan få kummen til at revne.
Er det ikke muligt at lirke en ny bolt ind, må en fagmand demontere vandtilførslen, så kummen kan løftes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her