Logo

Varme - konvektion

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Konvektionsvarme bygger på det forhold, at luft stiger til vejrs, når den varmes op. Derfor har konvektionsovnen et luftindtag i bunden og i siderne, hvor kold luft suges ind og opvarmes af ovnen.
Den varme luft stiger til vejrs gennem nogle huller i toppen og fordeles på den måde i rummet.

Konvektionsovnen har disse fordele/ulemper:
- Den virker lidt langsommere end en ovn, som kun afgiver strålingsvarme.
- Den fordeler varmen fint og egner sig godt til store rum.
- Ovnen bliver ikke så varm på overfladen som en med strålingsvarme og giver derfor en anden komfort.
Konvektion betyder flytning af varme ved hjælp af fx luftstrømninger.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her