Logo

Zilveren Rijder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dens officielle navn fik den efter motivet, der på forsiden viser en galoperende harniskklædt rytter med hævet sværd. Nederst provinsvåbnet

Nordlige Nederlande, Utrecht: Zilveren rijder 1671.

 

Zilveren Rijder (dansk: Sølvridder). 1581 og 1586 prægede både Geldern og Friesland en Z., der vejede 27,13 g, havde finheden 0.847 og finvægten 22,98 g. En lignende mønt med navnet dukaton er præget fra 1618 i de Spanske Nederlande til en værdi af 3 guiden. Fra 1659 prægede de Forenede Nederlande (nordlige Nederlande) en pendant til de Spanske Nederlandes dukaton.

 

Dens officielle navn fik den efter motivet, der på forsiden viser en galoperende harniskklædt rytter med hævet sværd. Nederst provinsvåbnet. Bagsiden viser Generalstaternes kronede våben med to løver som skjoldholdere. Vægten var 32,73 g, finheden 0.941 og finvægten 30,35 g, og den havde 63 stuivers værdi. Den er præget indtil 1793 af alle provinser i let afvekslende form og stil, hvorimod vægt og finhed stort set er ens.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her