Logo

Caqueteuse - caquetoire

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
fransk stoletype, som udvikledes i renæssancen. Navnet betyder egentlig »sludrestol«. C. har sæde, der afsmalner bagtil. Det almindeligste er et sæde af form som et ligebenet trapez, dog forekommer også sæder, som bagtil forløber som en oval eller er mangekantede. De fleste c. har fire ben, enkelte kan dog nå op påseks, de er forbundet med sprosser og er foroven tappet sammen med en sarg. C. har enten gennembrudt ryg, som måske fyldes ud af et par sprosser, og foroven ender i et kopstykke, eller rygbræt, som enten pryde s af en jævn fylding, eller med udskåren ornamentikundertiden endog i hautrelief. En sådan stol var ikke god at sidde i, og til daglig bandt man en pude over ryggen. I forhold til stolens forside er ryggen altid meget smal. Armlænene følger som regel sædets form, de hviler på stolens forstaffe og er tappet ind i ryggen. Måske er der ydermere med mellemrum anbragt nogle balusterled under dem.
C. fandt nogen udbredelse i England og Skotland. Den forsvandt med barokken.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.153 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her