Logo

Strudsæg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Strudsæg

Strudsæg pokal med sølvindfatning og fod og låg af sølv. Renæssance. England.

 

I renæssance og barok var et s. en seværdighed i Europa. Det opbevaredes enten i et kunstkammer eller blev bragt til at tjene et værdigt formål. Eventuelt kunne der laves et pryd-æg ud af det, hvilket skete ved, at der skrabedes en dekoration i lavt relief i den svære skal. Ægget udstyrede s så med en strop, så det kunne hænge under loftet, eller det fik en drejet fod af ben eller træ.
En anden anvendelsesmulighed var at lave en pokal ud af ægget. Det kunne til dette formål enten få lov at stå udekoreret, eller man skrabede eller ridsede et mønster i skallen. For ikke at svække ægget, undlod man at gennembore det for at fæstne en fod til det. I stedet anbragtes dets spids på en lille buet plade, hvorfra opgik tre-fire bånd, som fæstnedes til en ring om pokalens åbning. Undertiden blev s. gjort til en lågpokal, og toppen af æggeskallen er da indfattet i låget, hvis dette ikke helt er af metal.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her