Logo

Abtsbessingen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abtsbessingen

Abtsbessingen fajance: smørskål og låg i form af en skildpadde, Thüringen, Tyskland, ca 1755; set i Victoria and Albert Museum, London.


Tysk fajancefabrik, aktiv omkring midten af 1700-tallet. Producerede såvel mere fornemme stykker som almindelige brugsfajancer. Der kendes såvel blå-hvide som polykrome varer med dens signatur.


 Abtsbessingen

 

Abtsbessingen fajance, tin-glaseret fajance produceret på en fabrik i landsbyen Abtsbessingen, Thüringen (nu i Tyskland), der sandsynligvis blomstrede fra første halvdel af det 18. århundrede til omkring 1816. Et høfork-logo angiver protektoratet for prinsen af Schwarzburg. Almindelige varer såsom blomstervaser, tankards og krus er tykke og har en cremet glasur; dekorationer i enten blå eller polykrom er almindelige. Abtsbessingen forblev en beskeden efterligner af de mere vigtige tyske fajance,fabrikker.

 

Abtsbessingen er en kommune i distriktet Kyffhäuserkreis, i Thüringen, Tyskland.

 

 Antikvitetshåndbog, samlerobjekter, historie, info, reparation, restaurering, mønter, gamle huse, leksikon, stilarter, fagudtryk - Alt er samlet her i antikABC.dk

 

........................................................................................................................


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her