Logo

Aleglas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aleglas


Aleglas

 

aleglas: ale er lyst overgæret øl, der i 1700-tallet var en anderledes kraftig drik end nu om dage. Det skænkedes som regel af karafler, og glassene stod størrelsesmæssigt i rimeligt forhold til øllets styrke. De har en høj, smal cuppa, som enten kan være af konisk facon eller - sjældnere - svejfe trompetagtigt ud foroven. Den kraftige, glatte stilk kan være med spiralindeslutninger, som optager mellem en tredjedel og halvdelen af glassets højde. På nogle eksemplarer er der en udbulning - nodus - på stilkens midte. Der er ofte slebne dekorationer på disse glas; den består praktisk taget altid af humleranker eller af bygaks. Foden kan kuple op i en let klokkefacon, men er oftere næsten flad.

Til folk med en vældig tørst er der gjort aleglas i overstørrelse, de afviger imidlertid ikke i opbygningen fra de mere almindelige eksemplarer.


Aleglas Antikvitetshåndbog, samlerobjekter, historie, info, reparation, restaurering, mønter, gamle huse, leksikon, stilarter, fagudtryk - Alt er samlet her i antikABC.dk


 

........................................................................................................................

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.477 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.