Logo

Amor - Eros - Cupido

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Amor - Eros - Cupido

Kærlighedsguden Amor i selskab med yndige Psyke er et velkendt motiv i dekorationskunsten. Empire-kaminur, 1800-tallet. Værdi ca. 75.000 kr. 


Amor - Eros - Cupido


Amor (latin kærlighed): græsk-romersk kærlighedsgud. Vises ofte som en dreng med en bue.

Amoriner eller eroter er små vingede kærlighedsguder med eller uden bue. Er ofte afbildet i kunsten, skåret som møbeldekorationer, hugget i sten som relieffer eller havefigurer eller modelleret i stuk til lofter og kaminer. Mest populære i barok og rokoko. Kirkens barneengle med spurvevinger er i virkeligheden "lånte" hedenske kærlighedsguder. Se i øvrigt putto og eros. 


Amor - Eros - Cupido

Amor med buen, 1819 af Bertel Thorvaldsen

 

Amor er i romersk mytologi en erotisk kærlighedsgud. Han kaldes også Cupido og svarer til den græske gud Eros. Amor rammer med pile, der gør mennesker og guder forelskede.

 

Amor - Eros - Cupido Antikvitetshåndbog, samlerobjekter, historie, info, reparation, restaurering, mønter, gamle huse, leksikon, stilarter, fagudtryk - Alt er samlet her i antikABC.dk

 

........................................................................................................................

 Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.