Logo

Anaglyf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Anaglyf

Stereo-billede behandlet anaglyfisk med filtre for rød (venstre øje) og cyan (højre øje).

Anaglyf

(Bør ses med 3D-briller)

 

Anaglyf-billeder eller -film er en 3D-teknik, hvor motivet er beregnet på at blive set gennem en brille med to filtre i hver sin farve. Derved opfatter hvert øje kun et af de to billeder, der er kombineret i motivet.

Det ene billede, som er taget mest fra venstre bliver kun vist med røde farver, mens det andet taget længere til højre, kun bliver vist i blå/grønne (cyan) farver. Når man herefter tager et par specielle briller på med rødt venstreglas og cyan højreglas, ser venstre øje kun det venstre billede og højre øje kun det højre billede. Resultatet er, at hjernen genererer et samlet billede med dybde i, som vi kender det fra virkeligheden.

Samme virkning kan opnås med polaroid-briller, hvor der i stedet for farver bruges filtre med hver sin polariseringsretning, eller via elektroniske briller med LCD-teknik, men disse teknikker hører ikke ind under betegnelsen anaglyf.

3D-film beregnet på at blive vist i biografen med to projektorer, der hver har et polaroidfilter på linsen, må på tv vises i en rød/grøn-anaglyf-kopi og ses gennem tilsvarende rød/grønne-briller, da man ikke kan styre polariseringsretningen af lyset fra en tv-skærm.

Anaglyf 

Kilde-billedet som stereogram – tilhørende anaglyffen herover.


 Antikvitetshåndbog, samlerobjekter, historie, info, reparation, restaurering, mønter, gamle huse, leksikon, stilarter, fagudtryk - Alt er samlet her i antikABC.dk

 

........................................................................................................................


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her