Logo

Kamfertræ

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
vokser i det sydøstlige Kina, Japans sydlige del og på Formosa, det har smal, grå splint og en kerne, der ligger fra gul til gyldenbrun, den er livligt stribet og med grove porer, hertil kommer små celler med kamferolie. Duften af kamfer er mest karakteristisk i friskt træ, men selvom den aftager med tiden, forsvinder den aldrig helt.
Træet er let at forarbejde, men meget »uroligt« og det egner sig derfor ikke godt til at »stå alene« som møbeltræ. I de såkaldte k. kister er det for det meste kun nogle stykker træ, der er ægte k., medens resten er ved af lignende struktur og mere holdbart. Da møl og andre insekter bestemt ikke ynder lugten af kamfer, har man undertiden brugt at indbygge stykker af k. i europæiske møbler, bl.a. i kommoder og i barokkens store klædeskabe.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 855 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os