Logo

oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Et langsomt voksende lille træ, som siden oldtiden har været dyrket i Sydeuropa for frugternes skyld. Selve træet ses kun i små uregelmæssige stykker, det har en smal lysegul eller hvidlig splint, hvorimod kernen er smukt brunstribet på gul eller lysebrun grund. På voksestederne har man anvendt o. til at skære småfigurer, senneps-, salt- og peberkværne af, og i 16- og det tidlige 1700-tal var det meget yndet i England, hvor man ved at save stammen igennem på tværs fik små rigt årede stykker, der kunne kantes til og sættes sammen til oyster-shell finer. Siden blev også længdeskåret o. finer en del brugt til finere møbler såsom kommoder og skriveborde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her